Poden els okupes pagar la comunitat?

L’okupa vol pagar la comunitat !

Al primer primera de la comunitat de veïns  ILERDENSE ha estat vivint una família d’okupes que porta gairebé un any al pis. Crec que ara només queda en MIKEL, un jove d’uns vint anys  ,molt simpàtic ,que a poc a poc s’ha guanyat l’amistat i cordialitat d’alguns veïns. És més, fins i tot el propietari de l’habitatge que en aquest cas és un banc, ha cessat, de moment, la seva  obstinació de fer fora als okupants.

MIKEL, que ha aconseguit un treball precari en una ferreteria, vol ser un veí que no doni problemes a la comunitat i després de saber que el pis que okupa va amb retard en el pagament de quotes de comunitat, ha plantejat a ROSANA, la presidenta, que vol pagar la quota mensual.

Què en pensen els veïns?

ROSANA, és una de les veïnes que té simpatia pel veí okupa, ha rebut amb molta alegria aquesta proposta, ja que la comunitat està patint problemes econòmics. ROSANA que de vegades es pren el càrrec de presidenta per la mà ,fins i tot, li ha promès aixecar la prohibició d’accés a la zona enjardinada i la piscina.

Tot i això, la majoria dels propietaris no estan conformes amb el que comenta la ROSANA. “Si permetem que MIKEL l’okupa pagui la quota de la comunitat de veïns, estem d’alguna manera donant suport a aquest acte que, no oblidem, es il·legal”, sosté JOSEP, un dels veïns que dubta sempre de tot. “Preguntem a AMADEU que, com a administrador de finques col·legiat, ens podrà assessorar i intentar trobar la millor solució“, va proposar ROSANA la presidenta, davant d’un petit grup de veïns.

Què aconsella l’administrador de la finca?

Dit i Fet. Segons l’administrador de la comunitat, i tot i que el Codi Civil Permet que  un tercer “de bona fe” es pugui fer càrrec del pagament del deute acumulat, “la comunitat de veïns no ha d’acceptar el pagament per part de l’okupa”.

“Encara que la comunitat de veïns necessiti diners i aquesta estigui apurada, és la meva obligació com a administrador de la comunitat posar-me en contacte amb el propietari de pis que en aquest cas és el banc, per informar d’aquest tema”, manifesta AMADEU. “Si MIKEL paga les quotes de comunitat o algun deute, pot ser que en el seu dia faci dubtar a el jutge que hi ha un pacte verbal de lloguer d’aquest habitatge amb el banc i d’aquesta manera es pugui evitar la desocupació de la mateixa”, va afegir AMADEU.