El futur de la seguretat en les comunitats de propietaris

El futur ja és aquí. No cal pensar en ciència ficció ni en tecnologia futurista. La tecnologia actual revolucionarà molt aviat els sistemes de seguretat per a comunitats de propietaris. Aquests són alguns dels avenços amb els que molt aviat estarem familiaritzats:

1. Drons amb videovigilància:

Ja s’utilitzen en grans espais oberts com urbanitzacions, horts solars, vedats de caça, poliesportius … i molt aviat sobrevolaran les comunitats de propietaris protegint espais oberts com piscines, accessos exteriors, jardins, terrats etc. Els drones poden ser programats per a realitzar rondes de vigilància automàtiques, posar-se en moviment quan es detecti una intrusió podent perseguir objectius o ser manejats en remot per un operador des d’un centre de control.

2.Adéu als panys:

Els panys i claus desapareixeran tal com les coneixem. Els panys seran electròniques i estaran situades a l’interior de les portes pel que seran impossibles de forçar. La clau desapareixerà deixant pas a altres mecanismes d’obertura com a comandaments, targetes o smartphones que permetran l’obertura sense contacte (proximitat) i fins i tot en remot. Si ens trobem fora de casa, podrem obrir en remot la porta del portal, garatge i habitatge a un tècnic, un missatger o al personal de neteja i en el cas que perdem el nostre dispositiu d’obertura, un amic o familiar autoritzat podrà obrir-nos des d’on es trobi.

3.Un sol dispositiu per a tots els accessos:

Mitjançant un únic dispositiu (comandament, polsera, smarthphone, iWatch …) podrem obrir la cancel·la exterior de la nostra comunitat de propietaris, la porta del portal, la del garatge, el nostre traster o nostre habitatge. Aquests dispositius estaran xifrats, seran incopiables i identificaran a cada usuari. En cas de robatori o pèrdua del dispositiu es podrà anul·lar en remot i si s’intenta l’accés amb un dispositiu anul·lat, duplicat o no autoritzat, el centre de control rebrà un senyal d’alarma per intrusió.

4.intel·ligència artificial:

La intel·ligència artificial ja està implantada en moltes solucions que utilitzem diàriament. Sense anar més lluny, l’editor de text amb el qual s’està escrivint aquest article disposa de corrector ortogràfic que es “s’alimenta” de l’experiència, el que li permet auto reprogramar oferint resultats diferents al cap del temps. La intel·ligència artificial serà sense cap dubte el major avanç en matèria de seguretat, permetent infinites possibilitats.

Gràcies al programari que incorporaran les càmeres de seguretat, podran detectar els delictes abans que succeeixin, gràcies a la predicció per comportaments. No serà necessari que un vigilant de seguretat estigui darrere de les càmeres, el seu funcionament serà autònom i en cas d’intrusió, robatori o urgència mèdica donaran avís als serveis d’emergència. Tots els sistemes de seguretat de la comunitat de propietaris (càmeres de vigilància, control d’accessos, sistemes anti intrusió, sistemes de protecció contra incendis …) estaran completament integrats i sota les ordres d’un mateix “cervell” artificial, que portarà la gestió i control de totes les solucions de seguretat.

Font fotocasa

Un comentari en “El futur de la seguretat en les comunitats de propietaris

  1. Miquel

    lo dels drons potser es massa sofisticat, per la resta si que crec que serà aixi!
    bon article!

Els comentaris estàn tancats.